Dry brushing- cel mai nou trend in ingrijirea pielii. Iata cum sa-l practici la tine acasa

dry brushing

Vara aceasta spune adio pielii rosii si iritate si bun-venit pielii satinate! Cand te gandesti la ritualul tau zilnic de  ingrijire a pielii, probabil nu ti-a trecut prin cap ca ai putea sa incluzi si cel mai nou trend, dry brushing-ul.

Ce este dry brushing-ul si cum este el benefic pentru piele?

Dry brushing-ul pielii este cel mai recent trend in materie de ingrijire corporala care, in ciuda duritatii numelui (periajul pielii poate suna putin dur, de acord!), castiga teren pe lista practicilor de ingrijire preferate de doamnele si domnisoarele care isi doresc o piele perfecta.

Acesta inseamna, asa cum ii spune si numele, periaj (sau masaj) cu o perie de baie, pe pielea uscata. Procesul este asemanator cu brushing-ul sub dus, cu diferenta evidenta ca nu se face sub apa.

Care sunt beneficiile dry brushing-ului?

Stimuleaza si revigoreaza circulatia sanguina

Stii, cu siguranta, ca o circulatie sanguina buna previne aparitia multor afectiuni si ca la nivel dermal impiedica aparitia celulitei si senzatiei de maini si picioare reci.

Practica dry brushing-ului stimuleaza receptorii sanguini aflati chiar sub primele straturi ale dermei, stimulandu-ti astfel fluxul sangelui, pentru un organism puternic.

Potenta acestui proces de curatare se extinde insa si la nivelul sistemului limfatic, sistemul responsabil cu eliminarea reziduurilor pe care le produc celulele noastre.

Sistemul limfatic este ca o linie de aparare a organismului nostru, iar blocarea lui sau incetinirea activitatii poate conduce la acumularea de toxine.

Cateva minute de periaj zilnic iti stimuleaza sistemul limfatic si te ajuta sa scapi de toate reziduurile daunatoare.

Este o metoda excelenta de exfoliere a pielii

Ai observat ce piele minunata ai imediat dupa o sesiune de exfoliere? Ei bine, dry brushing-ul este varianta usoara a practicii de exfoliere.

Acesta indeparteaza celulele moarte ale pielii, ii sporeste fermitatea si o mentine catifelata pentru mai mult timp si, poate cel mai important, poate fi practicat oricand: cand citesti o carte sau cand urmaresti emisiunea preferata la televizor. Eu fac dry brushing  fie dimineata, fie dup-amiaza, in timp ce urmaresc ultimele episoade din Game of Thrones, asa ca alegerea iti apartine!

Curata porii

Pori curati si un ten pe masura? I am in! Dry brushing-ul la nivelul fetei se poate realiza cu o perie mai mica, special creata pentru fata, avand aceleasi beneficii ale exfolierii: pori curati, reziduuri de grasime indepartata si o piele curata si tonifiata.

Lupta impotriva celulitei

Dry brushing-ul nu indeparteaza definitiv celulita, dar cu siguranta poate ajuta la uniformizarea suprafetei pielii. In plus, dry brushing-ul  este mai putin costisitor ca masajul anti-celulitic si, cu siguranta, mult mai accesibil si mai la indemana. Acesta este asemanator cu masajul anti-celulitic in masura in care ambele procese stimuleaza circulatia sanguina si sistemul limfatic, reducand astfel aspectul de coaja de portocala al pielii.

Iti ofera energie

Explicatia pentru care dry brushing-ul iti ofera un boost de energie pare sa rezide in faptul ca stimuleaza circulatia sanguina.

In acest sens, este recomandat incluzi dry brushing-ul in rutina ta de dimineata, poate chiar inainte de dus si de a pleca la job.

Cu siguranta nu ai nimic de pierdut, ba mai mult te vei simti energica si pusa pe fapte mari toata ziua!

Cum faci dry brushing

Nu exista o reteta pe care trebuie sa o urmezi cu sfintenie in cazul dry brushing-ului,  dar poti incepe periatul de-a lungul membrelor, de jos in sus, cu miscari ferme, dar nu bruste. De asemenea, este important sa periezi de la picioare spre inima, pentru a te asigura ca elimini cu adevarat substantele toxice. In dreptul stomacului poti folosi miscari circulare, la fel si cand ajungi in zona gatului, la ganglionii limfatici. Nu folosi o perie prea ferma, scopul tau nu este sa faci exfoliere.    

In zona abdomenului si pe spate se recomanda sa utilizezi miscari circulare, dar poti oricand alterna miscarile si incerca miscari noi fara a-ti fi teama ca faci ceva gresit. Singura regula de care trebuie sa tii cont este ca nu trebui sa apesi prea tare. In mod natural, pielea va arata mai roz dupa o sesiune de dry brushing, in niciun caz rosie sau iritata, asa ca fii atenta la presiunea pe care o aplici pielii.

 

Tu ai incerca dry brushing-ul?

Tags: dry brushing, piele

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 shares