Ce sa mananci inainte de sala: 4 alimente pe care le poti consuma inainte de antrenament

iaurt cu fructe - gustare inainte de sala

Ai terminat o zi de birou si te indrepti, cu putin chef si mai putina energie, catre sala. Ti-e foame, dar nici nu stii ce sa mananci, ca nu poti servi ciorba si pui cu cartofi inainte de sala, dar nici pe stomacul gol nu e bine. Iti suna cunoscut? Mie da, o patesc aproape saptamanal. De fapt, o pateam, ca acum m-am invatat si mereu imi iau o banana cand plec de la birou.

In plus, daca vrei sa rezisti unei ore de spinning sau sa stai macar 20 de minute pe banda, ai nevoie de energie, si asta o poti lua din gustarile pre-antrenament (si suplimente sau bauturi, dar asta e o alta discutie). Un grad scazut de energie iti poate scadea glicemia, iar asta cauzeaza, la randul ei, ameteli si oboseala. Si uite asa pierzi o ora din timpul tau si nici nu apuci sa faci sport.

Deci daca vrei sa performezi si sa poti face sport oricand, fie ca este seara, dupa birou, sau dimineata devreme, cand nu ai facut ochi, asigura-te ca ai mancat una din alimentele recomandate mai jos.

Banane

Contin doua lucruri foarte importante: carbohidrati si potasiu. Carbohidratii iti ofera energie, iar potasiul ajuta in mentinerea functionarii optimale ale nervilor si muschilor. Tine cont de faptul ca in mod normal corpul nu retine potasiul pentru o perioada lunga, deci o banana medie va mentine nivelul de nutritienti ridicat, mai ales atunci cand transpiri mult.

Cereale integrale

Daca vrei ceva mai consistent, incearca o felie de paine din cereale integrale cu niste dulceata sau gem de visine. Da, cu dulceata, e ok, contine carbohidrati. In plus, cereale integrale (care se gasesc si in quinoa sau orez brun) contin multe fibre, iar acestea sustin energia de-a lungul unui antrement, pentru ca actioneaza mai greu asupra corpului.

Fructe si iaurt

Fructele au multi carbohidrati, iar iaurtul contine proteine. Aceste doua componente lucreaza impreuna foarte bine: carbohidratii descompun proteinele mai repede, iar acele proteine ajuta prevenirea febrei musculare, si nu numai. O alta varianta similara include consumul de fructe uscate, precum caise, merisoare si altele. Pe langa faptul ca sunt usor de carat si consumat, carbohidratii din ele iti vor da instant energie.

Cafeina

Veste buna pentru cei care se antreneaza de dimineata: o cafea este de ajuns. Printre numeroasele sale beneficii se numara imbunatatirea rezistentei si a performantei, reducerea senzatiei de oboseala si stimularea eliminarii grasimii. Varianta ideala ar fi o cafea neagra simpla, dar poti consuma cafeina si din ceai, bauturi energizante sau suplimente.

Ce sa NU mananci inainte de sala

Desi ti-am recomandat carbohidrati, nu orice aliment cu carbohidrati este potrivit. Stai departe de zahar si dulciuri. De asemenea, inainte sa mergi la sala ar fi bine sa eviti mancaruri cu grasime, asta pentru ca grasimea se elimina din stomac foarte greu, ceea ce inseamna ca te vei simti plin, deci nu vei lucra la fel de bine. Cel mai important, insa, este sa nu mananci prea mult si nu prea aproape de antrenament. Daca vrei sa consumi o masa principala (pranz sau cina), lasa cel putin o ora, daca nu doua, si apoi poti merge la sala.

 

Tags: antrenament, banane, cafea, cereale integrale, gustari, sala, snacks, sport

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 shares