Retete de carantina: Jurnal alimentar in perioada Coronavirus (1)

poza chili con carne si orez reteta de carantina

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu niciodata nu am fost mare gospodina. Inainte sa ma mut cu prietenul meu, supravietuiam cu mancare de la mama, cu mancatul in oras si cu ocazionalele salate si sandvisuri.

De cand a intrat EL in viata mea (si in casa mea), a trebuit sa ma adaptez la scenariul in care in fiecare seara sa avem ceva de mancat (scenariul pe care eu il indeplinesc, nu la cererea lui, ci pentru ca imi doresc). O schimbare majora, dar care m-a “fortat” sa invat cateva lucruri noi (sau sa gasesc cateva restaurante noi).

Insa odata cu carantina, lucrurile sunt diferite. Acum trebuie sa ma asigur ca avem pranz SI cina (ce bine ca dam skip la micul dejun). Iar pentru ca trebuie sa pastram cheltuielile la minim (de frica somajului tehnic), nu putem comanda zilnic.

Deci uite cum eu, in fiecare zi, incerc sa gatesc ceva nou (pentru ca eu sunt mai pretentioasa si nu imi place sa mananc 3 zile acelasi lucru). Au trecut cateva saptamani, deci pot sa impartasesc cu voi cateva retete de carantina- sunt usoare si consistente.

Paste cu sos rosu si legume

Reteta este simpla pentru ca doua din cele trei ingrediente principale sunt, fie in borcan (sosul rosu cu busuioc), fie congelate (mixul de legume). Pe scurt, se pun legumele in tigaie, cu putin ulei si condimente. Dupa ce sunt gata, se adauga borcanul de 500 grame de sos rosu (deobicei de la Heinz), se amesteca putin, apoi se pune compozitia peste pastele fierte. Eu folosesc paste din orez (Vermicelli de la Mega Image), dar puteti folosi orice fel. Alternativ, poti inlocui legumele cu carne (pui, chiftelute, etc).

Chili con carne si orez

Aceasta este una din retetele mele preferate din acest jurnal alimentar. Este satioasa, gustoasa si, cel mai important, se fac cel putin 4 portii deodata, deci ajunge pentru pranz si cina. Reteta de carantina pe care o folosesc eu este de la Laura Adamache, desi uneori sar cativa pasi (pentru ca nu am ardei chili). Pofta buna!

Cartofi prajiti si mici 🙂

Cea mai lenesa varianta de mancare. Ce fac eu un pic diferit este ca pun ambele ingrediente (congelate, de la Mega Image) la Air Fryer. Da, micii se pot face la Air Fryer si ies foarte buni. De mancat cu mustar Dijon (prietenul meu il adora, desi are un gust puternic).

Mazare cu pui

Si aceasta este o mancare pe care o fac o data, si imi ajunge pentru 2-3 mese. Reteta de carantina pe care o folosesc eu este de la mama, dar puteti gasi online o multitudine. De exemplu, cele de la Bucataras sau Jamila.

Mancarurile de mai sus au fost consumate, in mare parte, la pranz. Unele au intrat si seara, in timp ce in alte seri am mancat sandvisuri sau cereale cu iaurt.

Tu ce ai mai mancat in aceasta perioada? Ce retete de carantina poti recomanda?

p.s. Daca vrei sa incerci ceva, iti recomand sa cauti retete care sa includa Turmeric, este un ingredient deosebit!

Tags: carantina, cartofi prajiti, chili con carne, coronavirus, idei de mese, mazare cu pui, paste

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: Cea mai simpla reteta de Hummus- gata in 10 minute! | Un mar pe zi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 shares