Stii gluma aia care circula online cu stadiile de coacere al unui avocado, in care mereu ajungi sa tai un avocado mult prea tarziu sau mult prea devreme?
Ei, bine, si eu o pateam. De curand insa, dupa un moment extrem de frustrant cand am realizat ca nu voi putea manca avocado in acea seara, m-am hotarat sa aflu secretul coacerii mai rapide a acestui aliment ciudat, dar gustos.
Stadiul 1: Am tot timpul din lume, dar totusi l-as manca saptamana asta
Daca vrei sa grabesti un pic procesul, dar fara eforturi mari si mai natural, pune alimentul la soare, pe pervaz eventual. Ii va lua cateva zile (intre 3 si 5), dar se va face mai rapid decat daca il tii in frigider (asta e un truc pentru cei aproape copti pe care nu vrei sa ii consumi inca), sau intr-un loc intunecat.
Stadiul 2: Maine seara vreau sa fac guacamole
Daca esti genul nerabdator sau chiar ai nevoie de el in curand, pune avocado intr-o punga de hartie, alaturi de un mar, si las-o undeva la soare pentru o zi (tot pe pervaz, de exemplu). Se pare ca cele doua substante elibereaza impreuna un gaz numit etilena care grabeste procesul de coacere. Poti incerca si varianta fara mar, dar procesul va dura un pic mai mult.
Stadiul 3: In 15 minute imi vin invitati
Oare chiar poti coace un avocado in 10 minute? Se pare ca da. Recomandare suna in felul urmator: infasoara alimentul intr-o folie de aluminiu si baga-l la cuptor pentru 10 minute la 100 grade Celsius. Unora le-a iesit din prima, altii au stat chiar 60 minute cu el la caldura ca sa se coaca, dar se pare ca, la final de zi, metoda are efect: poti, intr-adevar, coace un avocado in 10 minute.
Sper sa te ajute cele 3 trucuri si iti doresc sa te bucuri doar de avocado copti (nu sa te superi cand descoperi ca avocado-ul care parea copt nu este, de fapt, gata de mancat, cum am facut eu aseara).