Ador Hummus! Pe paine, pe o lipie calda, impreuna cu o salata tabouleh, sau pe biscuti tip cracker, hummus este o gustare foarte buna si nutritiva. Are multe grasimi bune, putini carbohidrati, si reprezinta o sursa importanta de proteine si fibre.
Pentru ca imi place asa mult, de curand am inceput sa fac hummus acasa, si sa nu il mai cumpar de la magazin. Iti dau si tie reteta, care este foarte simpla si usor de urmarit- este gata in 10 minute.
Ingrediente Hummus
1 conserva de Naut
2 linguri de Tahini (il gasesti la Mega Image, in zona de specialitati internationale)
Suc de la 1 lamaie
Sare si piper, de gust
1 lingura de ulei de masline
1 catel de usturoi
Optional: 1-2 lingurite de chimion
Reteta Hummus
Amesteca (preferabil cu mixerul) 2 linguri de tahini cu sucul de lamaie pana se face o pasta cremoasa.
Deschide conserva, spala nautul, si apoi adauga-l in mixer, impreuna cu sarea, piperul, uleiul, usturoiul si chimionul. Acesta din urma nu este obligatoriu pentru reteta, dar crede-ma ca este foarte bun, asa ca incearca-l, daca il ai pe acasa.
Gusta si adauga condimente, la nevoie. dupa gust.
DELICIOS si foarte usor de facut!
Sfaturi:
- Daca vrei sa te asiguri ca iese un hummus foarte cremos (si nu chunky), va trebui sa decojesti nautul inainte de a-l pune in mixer. Eu personal nu o fac, pentru ca imi place sa fie mai consistent, si iese la fel de bun.
- Ai grija la cantitatea de sare si suc de lamaie pe care o adaugi initial; mai bine adaugi ulterior, daca nu ti se pare destul de condimentat. Daca pui prea multa de la inceput, s-ar putea sa iasa prea sarat (am patit-o pe pielea mea).
- Iti recomand sa folosesti un mixer tip robot de bucatarie, cu capac; eu am un mixer de mana, si primele dati am dat peste tot pe pereti mixul de hummus atunci cand am adaugat nautul. Daca ai totusi, mixer de mana, poti incerca sa adaugi naut putin cate putin, pentru a nu sari prea mult.
Pofta buna!
P.S. Daca ai nevoie de alte idei de mancaruri rapide, incearca aceste idei de retete.