6 aplicatii mobile care te vor motiva sa faci mai mult sport

aplicatii mobile sport

Oameni sunt, din fericire, diferiti. Unii urasc sa faca sport, altii sunt fani tenis, de exemplu, dar asteapta rabdatori langa lift chiar daca au de urcat un etaj. Unii, cu abonamentul platit si cu cardul in buzunar, gasesc scuze pentru fiecare dimineata sau seara nepetrecuta la sala. Altii, cei mai norocosi si de invidiat, isi fac timp mereu pentru putin sport, pentru ca stiu cat de importanta este miscarea pentru organism. Norocul nostru este ca pentru aproape orice tip de caracter exista o aplicatie mobila care sa ne faca sa ne miscam macar 30 minute. Uite cel putin 6:

 

Pentru cei care alearga (sau vor sa se apuce de alergat): Nike+Run Club

Intr-o lume atat de competitiva, Nike reuseste sa fie mereu cu un pas inaintea celorlalti prin inovatie. Nu produc doar incaltaminte si imbracaminte, ci promoveaza un stil de viata sanatos si o fac inteligent, iar aplicatiile lor sunt dovada vie ca sunt la curent cu tehnologia si lucreaza constant pentru a-i fi de folos utilizatorului final. Daca alergi, stii probabil de Nike+ Run Club; daca vrei sa te apuci si nu stii ce sa alegi, ai incredere in Nike: aplicatia are un sistem foarte bun de tracking, care iti arata exact cat ai alergat, ce traseu ai ales, cate calorii ai ars, etc. Tine cont de activitatea anterioara si te felicita cand iti dobori propriile recorduri (perfect pentru a te motiva sa iti depasesti limitele). In plus, functioneaza si ca o comunitate / platforma sociala, unde poti impartasi rezultatele tale si poti vedea ce fac si ceilalti.

logo nike run club

Pret: Gratuit

Download iOS

Download Android

 

Pentru cei cu castile in urechi tot timpul: Apple Music

Nu stiu cum esti tu, dar mie imi trebuie muzica cand sunt la sala, mai ales cand sunt pe banda sau bicicleta. Timpul trece mai repede si parca nu obosesc la fel de mult  cand ma concentrez pe altceva. Daca ai iPhone, incearca neaparat Apple Music. Primele 3 luni sunt gratuite, apoi dai doar 5 EUR pe luna pentru muzica nelimitata, pe care o poti downloada. In plus, ai la dispozitie zeci de playlist-uri create de expertii lor pe orice tema/situatie/mood la care te poti gandi, inclusiv pentru sala. Asa ca data viitoare cand te urci pe banda, neaparat pune-ti si niste muzica. Stie Taylor Swift ce face….desi trebuie sa fie mai atenta la banda 🙂

logo apple music

Pret: Primele trei luni gratuite, apoi 5 EUR / luna

Download iOS

Download Android

 

Pentru cei care numara caloriile: MyFitnessPal

Stiind ca incerc sa mananc mai sanatos si, preferabil, sa si slabesc un pic, o prietena mi-a recomandat MyFitnessPal. Nu sunt fana numarat calorii, dar mi-a placut faptul ca aplicatia contorizeaza nu doar ce mananci, ci si ce consumi. Este compatibila cu multe trackere (Apple Health, Fitbit, Garmin, Runkeeper, Runtastic, si altele), deci poate estima cate calorii arzi automat prin extragerea datelor de activitate fizica din celelalte aplicatii. MyFitnessPal te ajuta sa constientizezi cum mananci si cat de mult efort este necesar pentru a da jos ce ai consumat deja (garantat sa te faca sa te simti prost dupa ce ai mancat o inghetata si ai baut o Cola intr-o zi calduroasa, dar eficient in a te pune pe drumul cel bun).

logo my fitness palPret: Gratuit

Download iOS

Downlod Android

 

Pentru cei competitivi: Strava

Daca esti genul care lupta mereu sa fie pe primul loc, indiferent daca vorbim de job sau de un joc de Wist, Strava va fi perfect pentru tine. Este o aplicatie pentru alergat si ciclism care iti permite sa intri in competitie cu ceilalti useri. Aceasta inregistreaza rezultatele tuturor si apoi le imparte in segmente si iti spune cine a avut cel mai bun timp pe diverse trasee. Daca vei fi cel mai rapid om care a facut turul Herastraului in acea zi, membrii Strava vor stii acest lucru, iar pentru un om cu competita in sange, cred ca este extrem de motivant si te poate impinge sa mentii acest titlu si a doua zi, nu? 🙂

app strava logoPret: Gratuit

Download iOs

Download Android

 

Pentru cei care nu vor sa mearga la sala: Blogilates

Daca nu ai timp sau resurse sa mergi la sala, sa stii ca nu esti singura/ul. Daca pe langa cele doua probleme, suferi si de 0 motivatie scazuta, atunci bucura-te, pentru ca exista o solutie pentru tine. Cassey Ho incanta si motiveaza oameni de cativa ani buni pe YouTube, iar acum incurajeaza sportul si prin aplicatie oficiala Blogilates. Ai acces, nu doar la toate video-urile ei, dar ai parte si de un online forum si de un calendar lunar de activitati pe care il poti urma. Fitness-ul poate fi distractiv, mai ales cand e cu Cassey, care are o personalitate foarte simpatica si pozitiva, asa ca downloadeaza acum aplicatia si pune-te pe treaba.  

blogilates app logoPret: Gratuit, cu posibilitatea de a achizitiona servicii si produse in-app

Download iOS

Download Android

 

Pentru gameri: Zombies, Run

Daca esti genul care prefera sa se joace pe telefon la coada la Mega sau in statia de metrou, am o veste buna pentru tine: exista o aplicatie in care te joci si faci sport in acelasi timp. Zombies, Run contorizeaza activitatea ta si o transforma intr-o misiune in care trebuie sa aduni materiale pentru base camp, si sa pastrezi oamenii in siguranta de zombie. Da, de apocalipsa zombie-lor 🙂 Cu o asemenea premiza, nu cred ca mira pe nimeni ca Zombies, Run a devenit cea mai downloadata aplicatie de sanatate si fitness din iTunes in doar 2 saptamani.

zombies run app logoPret: Gratuit, cu posibilitatea de a achizitiona servicii si produse in-app.

Download iOS

Download Android

 

Tu ce aplicatie de sport folosesti?

Tags: aplicatii, apps, fitness, sport

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 shares